חיפושדלג על חיפוש
בר עליוןדלג על בר עליון
שירות לקוחות
הודעות חשובות
טפסים מקוונים
מרכז התשלומים
פרויקטים
מידע לתושב
דווח על תקלה או מפגע
היערכות בעתות חירום
עמוד הפייסבוק של התאגיד
תוכן העמודדלג על תוכן העמוד

מפריד שומן

תקנות משרד הבריאות ומשרד איכות הסביבה מחייבות כל בעל מסעדה או מטבח מוסדי גדול להתקין ביציאה למערכת טיהור השפכים מתקן מיוחד להפרדת שמנים - וזאת למניעת ריחות לוואי ומטרדים בריאותיים העלולים להיווצר במערכת הביוב של המטבח, וכן למניעת עומסים אורגנים כבדים ונזקים בצנרת ובמערכות טיהור השפכים המוניציפאליות והארציות. המפריד הוא מתקן פיזיקאלי המציף את השומן על פניי המים. כתוצאה מכך "נלכדים" השומנים במפריד והמים מוזרמים לרשת הביוב הארצית או לבור ספיגה. אחת לתקופה, יש לבצע שאיבה של המפריד.

מכון התקנים הישראלי
עבור לתוכן העמוד